Aktuella beslutsärenden för Lions Kalix

Lions bidrar med två nya hjärtstartare i Kalix

2015-01-15

Lions Kalix Club installerar två hjärtstartare på Ica Näsbyn samt på Coop Forum i Kalix. Lions skänker dessa hjärtstartare med syftet att rädda liv i dessa miljöer som besöks av många kunder varje dag.

– Många personer besöker dagligen dessa matvarubutiker och därför är det viktigt att det finns hjärtstartare där. Hjärt-lungräddning och snabb tillgång till hjärtstartare är den enda möjligheten att rädda den som drabbas av plötsligt hjärtstopp, säger Johan Frohm, pressansvarig för Kalix Lions Club.

Varje år drabbas cirka 10 000 svenskar av plötsligt hjärtstopp, bara 500 av dem överlever. Med hjälp av fler hjärtstartare som finns tillgängliga i samhället kan många fler av dessa liv räddas.
Det är genom ekonomiska medel från Lions olika insamlingsprojekt som dessa två hjärtstartare kan placeras ut i Kalix. Kostnaden uppgår till ca 30.000kr. 

– Vi är glada att nu kunna installera dessa hjärtstartare på butikerna. Vår högsta önskan är naturligtvis att hjärtstartarna aldrig skall komma till användning. Däremot känns det bra att de finns tillgängliga för att rädda livet på en person som drabbats av plötsligt hjärtstopp, säger Johan Frohm

Läs artikel i NSD
Läs artikel i Kuriren

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden